Новини

Завърши 16-ото издание на Международното изложение „Хемус – 2024“, което тази година бе под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“.
Изложението е предназначено за всички български и чуждестранни производители на отбранителна техника, търговци, представители на държавни организации, експерти, а също и научни и учебни институции, които демонстрират своите иновации, научни разработки, перспективни продукти и услуги в областта на сигурността и отбраната.
Военна академия „Г. С. Раковски“ се представи със самостоятелен щанд, на който бяха показани възможностите за обучение във Военната Алма матер. Бе представен учебния авиационен център, както и безпилотни летателни апарати и системи.
Посетителите проявиха явен интерес най-вече към магистърските специалности във Военната академия, която предлага модерно обучение, съчетано с лидерско изграждане и гражданска отговорност в областта на сигурността и отбраната.
В последния ден от Изложението заместник-министърът на отбраната Аделина Николова връчи плакет и Сертификат за цялостно представяне на Военна академия „Г. С. Раковски“ на „Хемус – 2024“.
Международното изложение на отбранителни продукти и услуги цели да създаде платформа за обмен и идеи между представители на индустрията, научни, правителствени и неправителствени организации и институции за дискусии и решения в интерес на инвестициите, иновациите, съвместните научни разработки и технологии. За тази цел по време на Изложението се провеждаха и съпътстващи събития.


Фернет България реализира щанд на IAI по идеен проект, дизайн и по поръчение на израелската агенция Beiman-Cohen-Biran.

RV 02061 DxO 2048px

 

Щастливи сме, че сме част от добрите практики на Академичната общност в Пловдив. Винаги е привилегия да работим с АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, този път за сценичното пространство за изява на студентите на АМТИИ. Изградихме удобна камерна сцена, в партньорство с заместник ректора по художественотворческа дейност Доц. д-р Димитър Воденичаров.
Празникът се състоя на 14 май, който официално откри новото сценично пространство, създадено и посветено за изява на студентите на АМТИИ в „Зеленото училище“ – на ул. Зора № 8.
Доц. д-р Димитър Воденичаров, заместник ректор художественотворческа дейност и Ирина Андре Чавушян, председател на студентскисъвет към АМТИИ, приветстваха гостите и дадоха началото на програма, в която взеха участие студенти от 1 и 2 курс в АМТИИ. Събитието имаше много партньори, благодарение на които атмосферата стана още по-празнична.
Пожелаваме творчески успехи!

IMG 9839

ИТАЛИАНСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА КРАСОТАТА И ПРИЧЕСКАТА e международно изложение за фризьорство, козметика, грим, парфюмерия и мода и се наложи като едно от най-престижните събития в България в тази област.

Представя актуалните тенденции по авангарден начин и на европейско равнище. Събира производители и търговци, световни асове – стилисти, колористи и гримьори, професионалисти и почитатели на модата. Комбинира авангардно и традиционно, елитарност и достъпност в един истински фешън фестивал. Представлява едновременно арена както за представяне на най-новите колекции прически, на техники за постигането им и на революционни продукти, така и за професионално усъвършенстване.


Фернет България проектира и изгради щанда на Кристиан оф Рома Груп в потвърждение на дългогодишното успешно партньорство.

Christian Of Roma 2024 2Christian Of Roma 2024 2Christian Of Roma 2024 2

 

 

 

Изминаха и АГРА – ВИНАРИЯ – ФУДТЕХ 2024, където изградихме индивидуални изложбени щандове за нашите клиенти.
Клиентът ни - фирма АГРЕДО, беше удостоен с приз за „Най-добър дизайн на панаирна експозиция“ и така - ние от Фернет България получихме още един комплимент за добре свършената работа.

„Деветото издание на най-мащабния и представителен форум за агробизнес обединява концептуално спецификите на три изложения - АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ. За техния успех допринасят и нашите партньорите. Затова и тази година Международен панаир Пловдив връчва специални плакети“. Това каза главният директор на Пловдивския панаир доц. д-р Иван Соколов на снощната церемония, на която бяха отличени най-успешните продукти и технологии от Конкурса за иновации.
Международен панаир Пловдив удостои Николай Митев, председател на АГРОТЕХ, в знак на признателност за успешното партньорство в провеждането на 32-ото издание на АГРА. Доц. Соколов връчи почетен плакет на фирма АГРОТРОН 2007 ЕООД за най-мащабно участие на покрита изложбена площ на АГРА 2024 – 1 180 квадратни метра, а на САТНЕТ ООД - за най-мащабно участие на открита изложбена площ на Агра 2024 – 1 360 квадратни метра. Фирма НИКОМ ЛТ АД бе отличена за най- атрактивно представяне със щанд на АГРА 2024.
„Селскостопанската академия участва на изложението с пълен набор от научни институти, научно-изследователски центрове и научни станции. За високия им професионализъм, за това, че винаги представят визията за съвременното земеделие и в крак със световните тенденции, Селскостопанска академия е носител на специалния приз на Международен панаир Пловдив за успешно сътрудничество и принос в развитието на АГРА 2024“, каза доц. Соколов, връчвайки плакета на председателя на Селскостопанска академия проф. Виолета Божанова.
За първи път в рамките на АГРА се провежда Специализираната изложба SPP EXPO. Тя показва най-съвременните технологии и средства за съхранение, преработка и обработка на зърно, както и последно поколение системи за мониторинг и управление на ВЕИ централи и съоръжения за съхранение на енергия, с акцент върху соларните активи. За успешен дебют и принос в обогатяване на АГРА 2024 плакет бе връчен на Николай Флоров – председател на SPP EXPO.
В знак на благодарност Международен панаир Пловдив удостои Университета по хранителни технологии - Пловдив за успешно сътрудничество и принос в обогатяването на Международната изложба ФУДТЕХ. За партньорската подкрепа и заслуги в развитието на АГРА бе отличен Тракийски университет – Стара Загора. С плакет за висок професионализъм и креативност в провеждането на Plovdiv Fair Street Food Fest бе наградена форма 3 КО.

 

София е домакин на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. От 12 до 20 февруари в "Арена София" българските фенове ще могат да гледат най-силните тежкоатлети на Стария континент.

Фернет България е част от огромния екип, който е ангажиран с техническото обезпечаване на първенството.


Българското участие започва още в първия състезателен ден. От 13:00 часа Рени Русева и Ивана Петрова ще се състезават в категория до 49 кг при жените, Група В. От 15:30 часа Надежда Мей-Нгуен и Бояна Костадинова започват битка за медалите в категория до 45 кг при жените. След края на състезанието в категория до 49 кг при жените, ще се проведе и официалната церемония по откриването на първенството. Очаква се тя да започне около 19:00 часа.
Утре от 14:00 часа в битка за отличията в категория до 55 кг при мъжете влизат Ангел Русев и Джан Зарков. От 20:00 часа в категория до 61 кг при мъжете за България ще вдигат Иван Димов 14 февруари от 20:00 часа предстои спорът за отличията в категория до 67 кг при мъжете с участието на Валентин Генчев и Диан Пампорджиев.
Надпреварата за европейската титла в категория до 64 кг при жените с участието на Галя Шатова е насрочена за 15 февруари от 17:00 часа. От 20:00 часа започва и състезанието в категория до 73 кг при мъжете, в която ще участва Божидар Андреев.
На 16 февруари от 10:00 часа в категория до 71 кг при жените (група С) ще вдига Мария-Александра Арнаудова, на 17 февруари от 10:00 часа в категория до 76 кг при жените ще участва София Гарсия Стефанова. От 17:00 ще часа стартира и надпреварата за еропейската титла в категория до 89 кг при мъжете с участието на Карлос Насар.
В състезанието за медалите в категория до 102 кг при мъжете на 19 февруари от 14:00 часа ще участва Васил Маринов, а от 17:00 часа стартира конкуренцията за титлата в категория до 109 кг при мъжете с участието на Христо Христов. На 20 февруари от 13 часа предстои състезанието в категория над 87 кг при жените с участието наДжесика Иванова.

Повече информация на: https://ewc2024sofia.com/bg

111

 

На изключително стилна и емоционална церемония Асоциацията на месопреработвателите в България връчи юбилейните награди на 30-то издание на най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България - МЕСОМАНИЯ 2023.

Поводът събра в зала „Панорама“ на Hotel Expo Sofia членове на асоциацията, настоящи и предишни изложители, председателите на АМБ през годините и екипа на асоциацията, партньори и приятели, писали заедно историята на изложението вече три десетилетия. „Благодаря на всички, че сте тук, за да празнуваме заедно този юбилей. Благодаря, че сте част от нашето голяма семейство и работите отдадено за каузата МЕСОМАНИЯ – бляскавата витрина на най-добрите продукти, качество и вкус на българската месна индустрия, платформа за иновации и растеж“, каза при откриването на церемонията Атанас Урджанов – председател на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на изложението.

„МЕСОМАНИЯ остави зад гърба си 30 години от най-трудните и несигурни дни в миналото. Надявам се успешните да изживеем заедно, защото изложението е огледало на нашите малки и големи победи, нашата креативност и грижа за потребителите. Не беше лесно, но не се отказвахме и след три десетилетия на упорита работа и постоянство доказахме, че можем да предложим най-доброто за българската трапеза“, категоричен бе Атанас Урджанов.

С гордост АМБ връчи награди на компании и личности, оставили трайна следа в историята на МЕСОМАНИЯ. Отличията бяха разпределени в 12 категории:

За „Най-много участия в изложението“ бяха наградени „САМИ М“ ЕООД с 25 участия, СИДОРЕНКО ФУДТЕХ ЕООД и ХРАНМЕХАНИКА ООД - с 22 участия. За своите 21 участия отличия получиха 4 фирми-членове на асоциацията - ММ СЕРВИЗ ЕООД, СКИПТЪР ООД, ТЕА ТРЕЙДИНГ ООД, БОННЕР ООД, както и ЕЛЕКС ГРУП ХОЛДИНГ ЕООД, която има 20 последователни участия.

В категорията „Най-голяма заета площ в изложение МЕСОМАНИЯ 2023“ призът бе за МАЛЕВЕНТУМ МАРОН ООД, които се представят на щанд от 112 кв. м. в зала 1 на Интер Експо Център.

„Първо впечатляващо участие в юбилейното изложение 30 години МЕСОМАНИЯ“ донесе отличия за дебютантите на тазгодишното експо - РЕСТОРАНТИ ДОБРЕВСКИ ООД, ПЛЕВЕН МЕС ООД, БИЛЯНА МЕС ООД, ЕЛКО МЕС ООД, ЕНОЛА МЕС ООД, ВЛАНЕЛ ООД, ЕСКЕЙП – ГРУП ООД, УЕБ-ТЕК ЕООД, а за колективно участие наградата отиде при Сдружение Традиционни сурово сушени месни продукти (СТССМП).

„За дългогодишно участие в МЕСОМАНИЯ“ бяха откроени три компании, които не членуват в АМБ - МОТО-ПФОЕ БГ ЕООД, ПЪЛДИН ТРАНС СЕРВИЗ ООД, СИЛИКАЛ БЪЛГАРИЯ ООД.

Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“ получиха признанието на бранша „За оказана финансова подкрепа за участие на малки и средни предприятия в изложение МЕСОМАНИЯ“.

Наградени бяха и най-дългогодишните партньори в организацията на изложението - Интер експо център ЕООД и ФЕРНЕТ България ООД.

За участието си в „Дни на българското месо“, с които от 2018 г. насам МЕСОМАНИЯ насърчава пълноценното хранене на подрастващите и развитието на бъдещите специалисти в областта на хранително-вкусовите технологии и туризъм, бяха отличени професионалната гимназия по мениджмънт и хранителни технологии и гимназията „ЛУИ ПАСТЬОР” - Плевен, гимназията „Проф. д-р Георги Павлов“ – София и Софийската професионална гимназия по туризъм.

С особено вълнение бяха наградени фирмите с най-дългогодишно участие в изложението - ЛАЛОВ И ВАЧЕВ ЕООД – 19 години, ТАНДЕМ В ООД – 18 години, ЕВРОКОМПАКТ ЗОНА ЕООД и НЕСТО ЕООД – 16 години, БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ АД – 15 години, ЕКО МЕС ЕООД, МЕСОМАНИЯ ТРЕЙД ООД, ЦСБ - СИСТЕМ БЪЛГАРИЯ ЕООД и СВИНЕКОМПЛЕКС „ГОЛЯМО ВРАНОВО ИНВЕСТ“ АД - 10 години.

Отличие имаше и за фирмата АКТУАЛ ООД, участвала в първото национално изложение за месни произведения през 1994 година в НДК. Наградата бе приета от синовете на собственика, пренесли традицията в семейния бизнес.

Специалната награда „За изключителен принос в организацията на изложението“ бе присъдена на „Човека – МЕСОМАНИЯ“ – инж. Павлина Лилова, гл. експерт на АМБ, която стои в основата на изложението вече 23 години.

За 30 години МЕСОМАНИЯ се превърна в истински празник и представителен форум на месната индустрия и най-престижното събитие, организирано от Асоциация на месопреработвателите в България. Затова и мотото на алманаха по повод юбилея е „История с бъдеще“. Ще има МЕСОМАНИЯ и в следващите години, защото добрите идеи трябва да бъдат пренесени през времето към бъдещите поколения месопреработватели в България, убедени са от АМБ.

Gramota Fairnet

С огромно удоволствие ви представяме „Книгата на мечтите“ - Първият семеен български авторски мюзикъл , който ще изгрее с премиера в Зала 1 на Национален дворец на културата - Национален дворец на културата - НДК на 14 ноември.
Приказният музикален спектакъл разказва вълнуващата история на млад мечтател, който открива в любовта силата да се справи с всички предизвикателства по пътя си.
Ще видите на родна сцена българска продукция с оригинална идея, авторска музика и многоброен каст в духа на класическите холивудски мюзикъли, която ще омагьоса публиката от всички възрасти с мащаба и оптимизма си.
Научете повече за героите и историята на www.thebook.bg
Билети онлайн - https://ticketstation.bg/bg/e13301-the-book-of-dreams
или на касите на Билетен център НДК
Спектакълът е копродукция между Fest Team и Dance Station Bulgaria. Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община.

Фернет България е партньор на продукцията в изграждането на декори и сцена.

TheBook Cover

 

СКОРО най-големите изложения в хранително-вкусовия бранш - Месомания, Пътят на млякото, Булпек и Интерфуд & Дринк. От 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.
Билети: https://bit.ly/3P29GZs
*С билета за Международни хранителни изложения получавате достъп и до Wine & Spirits Show 2023.

Изложението МЕСОМАНИЯ, организирано Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ)  чества своя 30ти юбилей. Повече информация на: https://amb-bg.com/mesomania-30-godini/
Фернет България изгражда щандовете на дългогодишни свои клиенти.

Mesomania 2023

Търсене